Sveriges förmodligen mest klassiska köksmaskin någonsin, Assistent Original, tillverkades länge av Electrolux som förde in köksassistenten i den svenska själen. Alla skulle ha en Assistent i sitt kök, och helst med så många tillbehör som möjligt. I Början av 2000-talet tog den småländska fabriken i Ankarsrum över produktionen helt från Electrolux.

Det allra bästa med Ankarsrum Assistent och det som har givit maskinen dess kultstatus, är köksmaskinens enormt mångsidiga användningsområden. Assistenten har ända sen starten marknadsfört som en maskin med 9 funktioner; vispa, blanda, knåda, mosa, röra, mala, riva, stoppa korv och passera. Från det att den lanserades 1940 har den fått otaliga utmärkelser och blivit bäst i test ett flertal gånger. Den klassiska maskinen lever vidare och utvecklas ständigt med nya tillbehör och i nya färger!

”Konstruktionen är synnerligen genomtänkt, ja man frestas att använda ordet genial. Jag skulle räkna det som en god gärning om jag kunde förmå en del fäder här på landet att köpa den och därmed lätta husmödrarnas tunga arbete.”

Idag släpper Ankarsrum Kitchen tillsammans med Denhef Digital en video som påvisar assistentens främsta användningsområden. Inspelningen filmades under 2 dagar i närheten av gamlebyviken norr om Västervik. Utrustning som motoriserad slider och stabilisator användes under inspelningen för att få ett modernt intryck.